Salomon komt met de vernieuwde ‘Bluefire’identiteit

Het wintersportteam van Salomon is trots om een nieuwe identiteit te onthullen die zijn Alpine en Nordic race- en wedstrijdproducten voor 2022 zal sieren. Het nieuwe ontwerp is terug te vinden op de best presterende ski’s, snowboards, laarzen, bindingen, stokken, helmen en brillen van het merk. 

De nieuwe “Blue Fire” race-identiteit is gebaseerd op de blauwe kleur van het merk en bestaat uit drie visuele kenmerken. Ten eerste is de nieuwe racevlag van Salomon geïntegreerd in een nieuwe merksignatuur, die bedoeld is om toewijding aan precisie, focus en prestaties te tonen. Die elementen zijn verweven in een gradiëntontwerp dat een explosie van energie en vreugde vertegenwoordigt. Het nieuwe lettertype en logo op de producten zijn een moderne kijk op de visuele identiteit van Salomon. Een erkenning van de geschiedenis van het Franse merk en een voorproefje van het 75-jarig jubileum van Salomon, dat in 2022 wordt gevierd. 

De nieuwe look voor de herfst/winter van 2022 was al te zien in competities, aangezien de producten door Salomon-atleten worden gebruikt op verschillende WK-tours. Het ontwerp van het productassortiment is bedoeld om de gemeenschappelijke geest van vastberadenheid, toewijding en passie te vieren die wordt gedeeld door Salomon-atleten en ondersteunende teams in alle wintersporten, ongeacht hun disciplines en nationaliteiten. Hoewel alpine skiërs, langlaufers, freestyle skiërs en snowboarders in verschillende sportculturen leven, delen ze de gemeenschappelijke kenmerken van passie, moderniteit en daadkracht die tot uiting komen in het nieuwe Bluefire-ontwerp. 

HERFST/WINTER 2022-23 SALOMON “BLUEFIRE” WINTERSPORT ASSORTIMENT  

De S/RACE GS 12-ski is ontworpen om te voldoen aan de behoeften van de meest veeleisende skiërs. De ski is ontworpen voor krachtige afdalingen op geprepareerde hellingen. Het beschikt over de innovatieve Blade-technologie van Salomon, die flexibele polymeerpads in de TI-laag samensmelt om je te helpen de ski met minder inspanning te buigen, zodat je bochten kunt maken zonder snelheid te verliezen.  

De Huck Knife Pro LTD is een high-performance freestyle snowboard ontworpen om te voldoen aan de behoeften van elite parkrijders op het wereldtoneel. Deze echte twin (in beperkte oplage) heeft een waslijst aan technologieën om het gewicht te verminderen en de prestaties te verbeteren. De veerkrachtige Ghost Green Core is gecombineerd met Damplifier Lite, een kurk en honingraatinzet in de tip en tail, waardoor de Huck Knife Pro LTD een ultralicht board is met een laag swinggewicht. Een stabiele, pittige en responsieve Quad Camber gecombineerd met Salomon’s EQ Rad sidecut zorgt voor een wendbare en speelse rit. Een gefreesde kern en natuurlijke flex onder de voet is verbeterd met Ghost Carbon Beams in de tip en tail voor een explosieve pop. 

De nieuwe FIS-goedgekeurde S/Race ski-racehelm heeft onlangs een veiligheidsupgrade gekregen met de toevoeging van Salomon’s EPS4D-veiligheidstechnologie om je hoofd efficiënter te beschermen tegen schokken. De volledige schaal is gemaakt van Kevlar en glasvezel en past op een aanvullende kinbeschermer, zodat je je volledig beschermd voelt. De helm wordt gebruikt door de beste skiërs ter wereld. De World Cup voering heeft mesh oorkussens, waardoor je de hele dag comfortabel blijft. 

De Radium Pro Sigma-bril is ontworpen voor skiërs en snowboarders die op zoek zijn naar hoogwaardige, comfortabele en stijlvolle oogbescherming. De frameloze bril is gemaakt in de speciale “raceblauwe” kleur van de Bluefire-collectie. De bril is voorzien van eersteklas ventilatie en een kleurversterkende SIGMA ™ -lens met Anti Fog + technologie zodat de bril niet beslaat. Het frameloze ontwerp biedt een geweldig gezichtsveld en de sferische SIGMA™-lens versterkt het kleurcontrast met minimale optische vervorming. De dikte van de schuimvoering bij de neusbrug is herzien voor een Aziatische pasvorm.

Meer informatie: SALOMON.COM