‘What the FWT’ is een film gepresenteerd door Alpina Watches die het verbazingwekkende verhaal van de Freeride World Tour (FWT) onthult, inclusief een kijkje achter de schermen van de enorme inspanningen die nodig zijn om een evenement te organiseren.  

Het bedrijf richtte bijvoorbeeld de Xtreme Verbier op, een iconisch evenement in freeride skiën en snowboarden. In 2008 maakte het bedrijf van deze enkele wedstrijd een prestigieuze reeks wereldwijde evenementen, genaamd de Freeride World Tour (FWT). Het bedrijf is sindsdien uitgegroeid tot meerdere competitieseries die onder het merk FWT vallen. Al meer dan 15 jaar staat de FWT centraal in het freeriden in Europa en helpt het de carrières van enkele van de grootste namen in de freeriding geschiedenis te lanceren.  

De film ‘What the FWT’ geeft kijkers een kijkje in deze wereld. Het zien hoe vijftig rijders over ruig terrein scheuren is slechts het topje van de ijsberg. Je ziet ook het onzichtbare deel van het verhaal, van een intieme blik op de emoties van de rijders tot aan de logistieke uitdagingen die komen kijken bij dit soort events.  

De film is geregisseerd door Dom Daher en David Arnaud. Dom Daher is sinds 2008 een van de belangrijkste fotografen bij de FWT. Als voormalige skiër die eind jaren negentig aan freeride wedstrijden deelnam, stapte hij over naar de journalistiek en werd tussen 2000 en 2004 (foto)redacteur bij Skieur Magazine, en lid van het Red Bull fotografienetwerk in 2007.  

David Arnaud was tussen 2009 en 2017 hoofd uitzending en video bij de FWT, wat hem een grondige kennis van de competitie en haar geschiedenis heeft opgeleverd en een essentiële troef blijkt te zijn in deze productie. Hij heeft een groot aantal projecten en documentaires geproduceerd en geregisseerd voor verschillende klanten – zoals Red Bull Media House, Audi, The North Face, Swatch en FIA. 

Check de film hier