Chur (Zwitserland) heeft het dit jaar over een andere boeg gegooid tijdens de FIS Big-AIR Worldcup. De eerste editie van het ‘Big-AIR Festival’ was zoals de naam al zegt een echt festival. De organisatie had voor twee dagen een terrein aangekleed rond de 40 meter hoge Big-AIR. Hier lieten nationale en internationale bands zichzelf zien en vooral horen. De 20 DJ’s  verdeeld over twee dagen en drie locaties, hielpen naast het hoofdpodium de festival sfeer van het terrein verhogen.

13.000 bezoekers op vrijdag vormden een zeer goede opkomst voor de mannen en vrouwen van het freestyle skiën. Bij de dames was het Tess Ledeux uit Frankrijk die er met de winst vandoor ging, waar Matej Svancer de titel bij de heren meenam naar Oostenrijk.

Wat vrijdag al een flink aantal bezoekers leek, werd op de zaterdag overtroffen door het aantal van 17.000 tijdens het snowboard event. Die zagen allemaal dat Kokomo Murase uit Japan de beste was bij de vrouwen en bij de mannen Jonas Boesigner voor zijn thuispubliek de 1e plaats in nam. In het zeer sterke internationale deelnemersveld konden de dames en heren: Evy Poppe, Loranne Smans en Jules de SLoover voor België en Melissa Peperkamp en Caspar Wolf voor Nederland helaas niet doordringen tot de finales.

Tekst: SNOW | redactie & Beeld: Big Air CHUR