Te midden van de indrukwekkende Dolomieten in Zuid-Tirol vind je Alta Badia. Deze plek biedt 130 kilometer aan glooiende en steile afdalingen, hike- en crosscountry trails, de legendarische Sellaronda, Ladinische cultuur, én hoogstaande gastronomie. Als dat nog niet genoeg was, is Alta Badia ook nog onderdeel van de Dolomiti Superki (500 km aan pistes). Een echte Alpiene winterdroom met Italiaanse flair. 

Het centraal gelegen Alta Badia is een perfecte uitvalsbasis voor sneeuwliefhebbers die zoveel mogelijk van het Italiaanse Zuid-Tirol willen zien, beleven en proeven. Je skiet of wandelt er zo van het ene in het andere winterplaatje. Met maar liefst 500 km aan verbonden pistes, en de Sellaronda (die in twee richtingen geskied kan worden), ligt de regio letterlijk aan je voeten. 

Waar je in Alta Badia ook op de latten staat, de indrukwekkende Dolomieten met hun grillige pieken vervelen nooit. Niet vreemd dat deze tot UNESCO Werelderfgoed uitgeroepen bergen het jaarlijkse decor vormen voor de Alpine Ski World Cup voor mannen. Ook tijdens de First World War Ski Tour, vol historische hoogtepunten, en op de Lagazuoi (de langste afdaling van de Dolomieten) blijft de adembenemende omgeving je steeds weer verrassen.  

Wissel actieve hikes en ski- en crosscountry tours af met culinaire hoogtepunten bij de Alpiene hutten die je overal op de pistes vindt. Hier laten de meest innovatieve Zuid-Tiroler chefs je proeven van duurzame, lokale producten, de mooiste wijnen en de meest verfijnde smaken uit de regio.  

In Alta Badia staan een duurzame winterbeleving en natuurbehoud hoog op de agenda: op veel plekken vind je duurzame bergliften, elektrische ‘snow caterpillars’ en op zo veel mogelijk plekken wordt groene energie gebruikt.  

Niet alleen het prachtige natuurschoon, ook de Ladinische tradities worden met liefde bewaakt en gekoesterd. Benieuwd naar het lokale leven? ‘Nos Ladins’ geeft je de kans om een dag in de schoenen van locals te staan: van de bakker, sommelier en skiverhuurder tot de snowcat-bestuurder. Ook de traditionele festivals, musea (zoals bijvoorbeeld het Museum Ladin Ursus ladinicus) en de lokale keuken geven je een inkijkje in de Ladinische cultuur. Én daarmee in het hart van Alta Badia. 

CULINAIRE EVENTS 

Levensgenieters halen hun culinaire hart op bij ‘A Taste of Skiing’ waar de beste lokale chefs je in de Alpiene hutten verrassen met hun pure, innovatieve creaties.

WIJNLIEFHEBBER? 

Ga dan voor ‘Sommelier on the Slopes’. Ski van hut naar hut – én van wijn naar wijn – en proef de mooiste wijnen uit de regio. Saluti! 

GROEN REIZEN 

Laat de auto staan en ontdek Alta Badia op een duurzame manier met de Südtirol Guest Pass (aangeboden door deelnemende accommodaties). 

EGGENTAL

Obereggen & Carezza: avontuur voor groot en klein 

Denk je aan Zuid-Tirol, dan denk je aan indrukwekkende bergtoppen, aan winterse wandelingen, sprookjesachtig witte bossen en eindeloze skipistes. En dat is precies wat je vindt in de regio Eggental, aan de zonnige kant van de Italiaanse Dolomieten: een culinair winterwonderland waar elke sneeuwliefhebber de tijd even vergeet.  

Of je nu gaat sneeuwschoenwandelen met een lokale gids, skiën of snowboarden, of 60 km aan crosscountry trails gaat verkennen: de bergmassieven Rosengarten en Latemar vormen het indrukwekkende decor van al je winterse avonturen in Eggental. De vakantieregio ligt op slechts 20 minuten van provinciehoofdstad Bolzano/Bozen, waar je 90 km aan afdalingen vindt. Als avontuurlijke skiër of boarder móet je de Latemar Sixpack in Obereggen proberen. Die bestaat uit 6 uitdagende zwarte pistes. Nog niet uitgeraasd? Test je skills dan in een van de beste snowparks van Italië. Via de Latemar Ronda steek je zo door naar Carezza. Een skigebied ideaal voor families, met 3 kids zones, een skischool en skitours voor de kleintjes. Ontdek zowel Obereggen als Carezza met de Valle Silver Ski pass. Eggental zit vol natuurschatten, zoals het beschermde meer Karer See (oftewel Lago di Carezza) en de Bletterbach-grot met eeuwenoude rotsen. De kleine regio doet er alles aan om de lokale natuur te koesteren: van CO₂-vrije huishoudens tot duurzame skiresorts (Carezza Dolomites en Ski Center Latemar) en het ‘Mindful on the Mountain’-project, in samenwerking met UNESCO. 

Ben je op zoek naar ontspanning? Ook dan heeft Eggental van alles in petto. Laat je verrassen door de adembenemende vergezichten, wellnessfaciliteiten, de tot UNESCO Werelderfgoed uitgeroepen Dolomieten én de lokale, Mediterrane keuken. Eggental prikkelt alle zintuigen. Of je nu kiest voor een ‘Be the first’-ontbijt in de bijzondere Oberholz alpiene hut of voor ‘Sunset Skiing Aperitif’ in Lauren’s Lodge (Zuid-Tirol’s hoogste panorama lodge), voor de traditionele keuken in één van de alpiene hutten of voor culinaire hoogtepunten bij award-winnende restaurants: Eggental is een veelzijdig winterwonderland waar je actief geniet, ontspant en ontsnapt aan de hectiek van alledag. 

Eggental staat bekend om haar prachtige natuurschoon, maar ook om haar duurzame karakter. Overal in de regio vind je groene initiatieven om Zuid-Tirol op een relaxte en bewuste manier te ontdekken. Laat je auto staan en reis met de Südtirol Guest Pass – aangeboden door aangesloten vakantieaccommodaties – gemakkelijk overal naar toe. Groen genieten betekent ontspannen genieten in Eggental. 

SEISER ALM

Onder de Mediterrane zon, tussen de toppen van de Dolomieten en boven de pittoreske valleien van het Italiaanse Zuid-Tirol, ligt de hoogvlakte van de Seiser Alm. ’s Winters verandert deze alpenweide in een sprookjesachtig skigebied waar wintersporters maximaal genieten van de vele activiteiten en vergezichten.  

Kom je met de gondellift vanuit Seis am Schlern/Siusi allo Sciliar aan op het plateau van de Seiser Alm dan voelt het alsof je een hele andere wereld binnen glijdt. Vanaf de grootste hoogvlakte van Europa heb je overal een adembenemend uitzicht over de bergen en dalen van Noord-Italië. Het skigebied op deze uitgestrekte alpenweide – geopend van 7 december 2022 tot 11 april 2023 – bestaat uit 62 km aan toegankelijke pistes, waar je tijdens het afdalen vol verwondering om je heen kijkt en van de omgeving geniet. En weet je wat zo prettig is? In de comfortabele stoeltjesliften houd je je ski’s gewoon lekker aan. Zo roetsjen zelfs de kleinsten moeiteloos het hele gebied door. Een aantal liften, waaronder de vernieuwde Spitzbühl-lift die dit jaar is geopend, is voorzien van luxe weerkappen en verwarmde stoelen.  

Vanuit Ritsch, in het hart van de Seiser Alm, ontspringt 80 km aan zonnige langlaufroutes, met twee- of viervoudige sporen. Deze idyllische en uitdagende loipes, waaronder de Möser-, Wolfbühl- en Hartlroute, liggen op 1.800 tot 2.200 meter hoogte en zijn zeer geliefd onder professionele atleten die tijdens een hoogtestage hun uithoudingsvermogen willen trainen. De Seiser Alm is een echte familiebestemming. De toegankelijke skipistes, kindvriendelijke bergbanen en twee hooggekwalificeerde skischolen garanderen winterplezier voor jong en oud. Zet de zelfontspanner alvast op scherp, en leef je samen uit in de funparks.  

Wissel inspanning en ontspanning naadloos af door neer te strijken bij de rustieke hutten die pal aan de pistes liggen. Gerund door lokale families, bieden deze gelegenheden gastronomische gezelligheid voor het hele gezin. Struin door dorpen in het dal en wandel zonder sneeuwschoenen over de paden op de alpenweide en ervaar hoe hemels het op de Zuid-Tiroolse hoogvlakte kan zijn. 

VROEGE VOGELS 

Ga elke woensdag in maart om 07.00 uur als eerst de pistes op met onze skileraren en geniet boven op de berg van een Zuid-Tirools ontbijt in de ochtendzon. 

DOLOMITI SUPER SKI & NORDICSKI 

Bereik met één pas 1200 km piste of 1300 km aan loipes, verdeeld over 12 gebieden in de grootste skicarrousel ter wereld! 

GROEN EN GEMAKKELIJK 

Met de handige Südtirol Guest-pass kom je overal. Het openbaar vervoer is betrouwbaar, punctueel en duurzaam.