Natural Selection, een competitie format van drie events die plaatsvinden op het gebied van backcountry snowboarding. In de zomermaanden zijn er in drie gebieden diverse obstakels op een berghelling geplaatst. Hierdoor ontstaan schansen in een backcountry omgeving zodra er sneeuw gevallen is.   

Nederland

Voor deze tour kan niemand zich aanmelden. Er wordt door de organisatie een select groepje snowboarders vanuit de hele wereld uitgenodigd op basis van hun stijl en skills in het backcountry snowboarden. Dit jaar zitten er twee zogeheten laag-landers tussen. Cheryl Maas heeft als Nederlandse, maar al jaren woonachtig in het buitenland, een uitnodiging mogen ontvangen. Cheryl staat bekend als een ware pionier binnen het internationale freestyle snowboarden. Door sommige collega’s wordt zij nog steeds als dé snowboardster ter wereld gezien, vanwege de progressie die zij heeft veroorzaakt in het vrouwen snowboarden. 

België

Nu hebben ze in ons buurland ook weldegelijk wat talenten op snowboard gebied rondlopen. Binnen het internationale
circuit staat Sebbe de Buck bekend als een man met een natuurlijke stijl in zijn rijden. Bij Sebbe hebben wij weleens het gevoel dat hij met een instelling van: liever stijlvol dan winnen, aan de start staat. Die instelling maakt het dan wellicht logisch dat deze Belgische wereldtopper ook zijn uitnodiging heeft mogen ontvangen voor de Natrual Selection.
 

De eerste stop in Jackson Hole vond plaats op 23 tot 30 januari. Heb je deze gemist, geen probleem want er komen nog twee stops aan om te genieten van deze uitzonderlijke tour. 

meer informatie vind je op: Natural Selection Tour 

JACKSON HOLE 

Wyoming Hole, USA 

25 – 30 januari 

BALDFACE LODGE 

British Columbia, Canada 

20 – 27 februari 

TORDILLO RANGE 

Alaska, USA 

21 – 28 Maart