“WHITE SPACE’ een nieuw board merk van vijfvoudig olympiër Shaun White  

Shaun White, de legendarische snowboarder met de bijnaam ‘Flying Tomato’ maakt zich op voor zijn vijfde Olympische Spelen. Na drie gouden medailles wil Shaun White nog één keer vlammen onder toezicht van de vijf ringen.  

Zeker in een extreme en impactvolle sport als freestyle snowboarden zijn vijf deelnames uitzonderlijk te noemen. Shaun White staat al jaren bekend als een zeer berekende en haast machinematige wedstrijdrijder. Hij heeft in zijn carrière keuzes gemaakt, of beter gezegd moeten maken, waardoor hij met zijn 35 jaar nog steeds gezien kan worden als medaillekandidaat.  

Iedereen die weleens iets heeft gezien over Shaun White, zal tevens denken aan het snowboard merk Burton. Het snowboardmerk waar hij tot kort voor de Olympische Spelen van 2018, al sinds zijn zevende jaar onder contract stond. Tijdens de Olympische Spelen in Peking zal er echter een andere merknaam op zijn board te zien zijn. Op 13 januari jl. heeft Shaun White namelijk onder zijn eigen label WHITE SPACE een daadwerkelijk snowboard in productie gebracht. Of WHITE SPACE boards daadwerkelijk als een nieuw merk in de winkels ligt na de Olympische Spelen, is afwachten. Vooralsnog zijn er 50 limited edition boards in één versie geproduceerd.  Deze kon men alleen kopen als gesigneerd en genummerd exemplaar via de website van WHITE SPACE. Shaun White voldoet via deze manier van verkoop echter wel aan de regel binnen de Olympische Spelen op het gebied van gelijke kansen. De materialen die de sporters namelijk gebruiken tijdens de wedstrijden, moeten voorafgaand aan de Olympische Spelen op wat voor manier dan ook aan te schaffen zijn. Dus iets geheimhouden waar niemand aan kan komen, daar mag officieel niet op gestart worden tijdens de Olympische Spelen. 

Meer info: WHITE SPACE