THE Boards Company 

We weten dat er in ons kikkerlandje pioniers, uitvinders en wereldwijd erkende productontwikkelaars leven. Zelfs op het gebied van wintersport zitten er wel degelijk Nederlanders in de frontlinie. Diverse sneeuwproducten krijgen al jarenlang een Nederlandse inbreng. Zo hebben we op het gebied van snowboarden bij Nidecker SA, Lucien Vink, die als Senior Product Manager en Industrial designer al jaren in Amerika woont en werkt. Maar ook dichter bij huis in Amsterdam, waar Dennis Dusseldorp en Danny Kiebert vanuit Low Pressure Studio het merk Bataleon wereldwijde naam en faam meegeven. Bij de boardmerken mag nu een naam aan het internationale rijtje toegevoegd worden, Steven Daemen! 

Steven is sinds jaar en dag actief in de wintersport op het gebied van snowboarden. Hij begon als snowboardleraar en was jurylid van het eerste uur tijdens de Nederlandse indoor snowboardwedstrijden. De snowboardmarkt is hem met de paplepel ingegeven en heeft zijn vruchten afgeworpen. Steven heeft binnen de Benelux talloze merken onder zijn hoede gehad en gaat nu al zijn kennis bij elkaar gooien in THE Boards Company!  

Wat is ‘THE Boards Company”?  

THE Boards Company verteld waarom deze stap in de markt. 

We just wanna have fun! 

Herken je dit? Als het niet het lied is, dan zeker de woorden. Iedereen wil plezier hebben. Wanneer de werkdag voorbij is, in het weekend, tijdens feestdagen, op elk moment. Op reis gaan en geweldige ervaringen opdoen, dat is waar het bij ‘THE Boards Company’ om draait. Het brengt je Technische, High-end en Energetische boards.  

Het verhaal    

“We willen gewoon een leuke tijd hebben! Voor nu vooral in de sneeuw. Altijd en overal. Om dat te doen, hebben we kwaliteitsproducten nodig. Wij zijn een team van board-enthousiastelingen die het heft in eigen handen hebben genomen en hoogwaardige, technische en betaalbare producten hebben ontwikkeld. Onze boards hebben tijdloze designs en zijn geschikt voor iedereen. Of je nu jong, oud, beginner of professional bent. Wij maken boards voor iedereen die plezier wil hebben”.  

Plezier voor iedereen! Hoe ze het brengen? 

We bieden geen seizoen collecties, maar produceren het hele jaar door een basiscollectie snowboards. Zo kunnen we flexibel omgaan met vraag en aanbod en overproductie verminderen. We zullen Special Edition-boards aanbieden, maar die zijn beperkt. 

Technical  

We hebben onze boards ontworpen voor de ‘perfect ride’. De samenstelling van elk board vakkundig afgestemd op de verschillende wensen en behoeften van elke boarder. Waar mogelijk gebruiken we gerecyclede materialen zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties. We wisselen gerecyclede materialen af ​​met innovatieve en hightech materialen om ‘THE best boards’ te maken. 

High-end 

Ons team van enthousiastelingen heeft een professionele ervaring van 94 jaar in de sneeuw. En al talloze boards versleten. Met deze kennis en een beetje hulp van enkele pro-boarders hebben we betaalbare boards met hoogwaardige eigenschappen ontwikkeld. Van de ontwerpen tot de vormen tot de materialen, onze planken zijn het complete pakket. Je wilt nooit meer een ander board. 

Energetic  

We hebben de vormen van onze boards ontworpen voor snelheid, behendigheid en/of flexibiliteit. Ook houden de materialen die in onze boards worden gebruikt de energie vast die je erin stopt tijdens het gebruik ervan. Dus de volgende keer dat je in de sneeuw bent, geeft je board de opgeslagen energie gedoseerd terug voor optimale controle, grip en een soepele rit. 

Plezier voor jou, ons en onze planeet!   

Plezier hebben zonder verantwoordelijk te zijn Is helemaal niet leuk. Bij THE Boards Company streven we ernaar om het milieu en onze planeet zo min mogelijk te belasten. Daarom gebruiken we gerecyclede materialen, kiezen we waar mogelijk voor de duurzame en duurzame optie en optimaliseren we onze bedrijfsprocessen. We willen immers generaties lang plezier en geweldige ervaringen bieden. 

Aldus THE Boards Company 

Tekst: THE Boards Company | redactie SNOW.  

Beeld: THE Boards Company.