Het Franse JULBO bestaat al sinds 1888. Oprichter Jules Baud ontwikkelde eind 19e eeuw op verzoek van christalliers, klimmers die in de Alpen op zoek gingen naar bergkristallen, speciale brillen die hun ogen tegen het felle zonlicht beschermden. Het markeerde de start van JULBO’s expertise en innovatie op het gebied van optiek en zonbescherming voor de ogen.  

Vandaag de dag richt het merk zich meer dan ooit op alle wintersportliefhebbers. Freeriders, toerskiërs, carvers, freestylers of beginners in de sport. Het merk wil voor de wensen van ieder type skiër iets te bieden hebben in hun assortiment. Ze zoeken en ontwikkelen altijd nieuwe innovaties en technieken in de markt in hun missie om de beste bescherming voor alle sneeuwliefhebbers te kunnen garanderen.  

REACTIVE 0-4 FOTOCHROMATISCHE LENS 

Die innovatie wordt ook dit ‘22/’23 winterseizoen weer duidelijk want JULBO introduceert dit jaar hun grensverleggende REACTIV-technologie in de lenzen van hun topsegment skibrillen. Fotochromatische lenzen reageren op ultraviolet licht en passen zich vanzelf aan de omstandigheden aan. De lens wordt donkerder bij helder licht en dus meer UV-straling. Bij weinig tot geen UV-licht blijft de lens transparanter en laat dan ook veel meer licht door.  

De nieuwe REACTIV High Contrast technologie biedt nu de grootste fotochromatische range in de markt aan. Deze lenzen gaan maar liefst van een Categorie 0 tot en met Categorie 4 UV-bescherming. De lens werkt dus van schemering tot aan de meest felle zonnige omstandigheden, met een range in lichtdoorlaatbaarheid (VLT) van 80% tot 7%. Op die manier hoef je dus zo goed als nooit meer je lens te wisselen tijdens het skiën en hou je genoeg contrast om de piste en het terrein goed in te kunnen schatten bij lastige condities.  

REACTIV is verkrijgbaar in het First Class-assortiment skibrillen van JULBO, waaronder het nieuwe model CYCLON. Met zijn extra wijde cilindrische lens en frameless design is de CYCLON de ultieme balans tussen comfort en performance. Dankzij het lichte gewicht, de goede ventilatie en ergonomische pasvorm in combinatie met een helm is dit een topsegment goggle voor alle weersomstandigheden en typen skiërs.  

HELMEN 

Ook binnen het aanbod van hun helmen zet JULBO deze innovatie door. Zo heeft de lichtgewicht GLOBE EVO de REACTIV-technologie in het beweegbare vizier verwerkt. Een groot zichtveld in combinatie met goede ventilatie, maakt deze helm de ultieme keuze voor de serieuze, back country-gerichte skiër.

TWICE ME 

In hun zoektocht naar de ultieme bescherming voor skiërs, ontwikkelde JULBO ook een capsule-collectie van producten met de TwICEme®-technologie. Dankzij een chip die direct in de helm en/of de skibril is
geïntegreerd wordt alle medische en andere belangrijke informatie van de drager geüpload en is deze in de situatie van een noodgeval onmiddellijk beschikbaar voor de hulpdiensten.