SNOW Magazine

Laat wintersporters meer plezier aan hun sport beleven. Wij nemen de lezers mee in de voor hun zo geliefde wereld van de wintersport. Optimaal genieten van de vrijheid en het plezier van het wintersporten, daar gaat het om.

Weerbericht
Snow Magazine maakt gebruik van Cookies ter verbetering van onze website. Maakt u verder gebruik van onze website dan gaat u hiermee akkoord.
26 mei 2024

Achtergrond

BOAZ BEGO | ULTIEME DROOM

BOAZ BEGO | ULTIEME DROOM

“Als het niet lukt, dan is dat maar zo. Dan heeft het een hoop geld gekost en verhuis je weer terug.” Boaz Bego (39) zette samen met zijn vriendin Sanne de Jong de stap waar veel mensen van dromen. Ze kochten een hotel in Oostenrijk. “We horen vaak van mensen dat zij zo’n stap ook graag zouden zetten, alleen bang zijn voor als het misgaat. Je kunt een heleboel dingen niet doen, omdat er een ‘ja, maar’ is. Maar wat is het ergste dat er kan gebeuren?” 

Nee, Boaz had niet makkelijk praten. Hij had een gewilde baan bij wintersportmerk Salomon en een appartement in de ultrakrappe woningmarkt van Amsterdam. Zijn vriendin Sanne organiseerde actieve reizen voor vrouwen met haar bedrijf Chicky Clinics. Daarnaast deden beiden mee aan snowboard- en skiwedstrijden op hoog niveau. “De laatste jaren deden we vooral freeriden. De hele sfeer om die wedstrijden heen sprak ons aan. Daarnaast is het een uitdaging om zo creatief mogelijk met een aantal jumps beneden te komen, zonder dat je onderweg te pletter stort.” Dat risico kan Boaz nu niet meer lopen. “De volgende dag moet het hotel ook weer open, dus ik kan me geen blessure veroorloven.” 

Brabander Boaz is een wintersporter in hart en nieren, hoewel het hem niet bepaald met de paplepel is ingegoten. “Niemand in mijn familie snowboardde of skiede. Ik ging een keer met een vriend snowboarden bij SnowWorld Rucphen en raakte verslaafd.” Hij kwam uiteindelijk in de nationale juniorenselectie terecht. “Maar het was net voor de tijd dat snowboarden in Nederland professionaliseerde. Ik mocht blij zijn met gesponsorde materialen.” 

Rustiger leven
Terug naar zes jaar geleden. Sanne en Boaz kozen, paradoxaal genoeg, voor het avontuur om een rustiger leven te leiden. Ze reisden allebei voor hun werk de hele wereld over en als ze dan samen vrij waren, reden ze naar de bergen toe voor hun eigen vertier. Wonen en werken tussen de bergen was eigenlijk een heel logische optie voor het koppel.  

Ze wogen alle opties af. Hun voorkeur ging uit naar een berghut. “Maar de lokale makelaar vertelde al meteen dat we kansloos waren als buitenlanders. Die berghutten gaan allemaal over van ouders op kinderen en anders naar vrienden. Een hotel was onze tweede optie. Toevallig stond er in Kleinwalsertal iets met veel potentie te koop.”  

Lees het hele verhaal in SNOW Magazine editie #2302

 

 

Gerelateerd

Aanvraag losse editie

Inschrijven nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws.