Toen Ortovox in 1980 werd opgericht, hadden ze maar één doel: atleten in de bergen een maximale bescherming bieden. Ze presenteren een nieuw airbagsysteem op het gebied van lawineveiligheid wat staat voor: ELEKTRONISCH, LICHTGEWICHT, VEELZIJDIG. 

Wat maakt de AVABAG LiTRIC-serie zo uniek? Het elektronische systeem maakt het mogelijk om extra licht, heel eenvoudig en enorm betrouwbaar te zijn. En met het Ortovox ZIP-ON concept kun je je BASE eenvoudig aanpassen voor verschillende doeleinden door verschillende rugzakken toe te voegen. 

ZIP-ON CONCEPT 

Vandaag freeriden, volgende week een meerdaagse tour? Met het ZIP-ON systeem kunnen alle opbergtassen gecombineerd worden met de Freeride en Tour Base. Ontdek het zelf! 

TOUR EN FREERIDE BASIS 

De LiTRIC BASE – bestaande uit een rugsysteem, schouderbanden, heupgordel en het LiTRIC airbagsysteem – is verkrijgbaar in twee varianten: de TOUR- EN FREERIDE-BASIS, allebei speciaal ontworpen voor het beoogde gebruiksgebied. Ze zijn verkrijgbaar in twee rug lengtes en kunnen worden gecombineerd met de vier afritsbare tassen, door middel van een veilig sluitsysteem. 

4 ZIP-ON ZAKKEN 

De twee FREERIDE- en twee TOUR-specifieke ZIP-ONS breiden de gebruiksmogelijkheden van de LiTRIC BASE enorm uit, wat betekent dat hij altijd kan worden aangepast aan verschillende eisen. De volumes van de vier zip-ons variëren van een compacte 18 (16 S) liter met FREERIDE-SPECIFIEKE FUNCTIES VOOR POEDERDAGEN op de piste, tot 40 (38 S) liter met technische oplossingen voor meerdaagse skitochten.