De Freeride World Tour kondigt met trots de kalender voor 2023 aan, met ontzagwekkende freeridebestemmingen over de hele wereld. De beste atleten ter wereld keren terug voor de 16e versie van deze iconische serie, klaar om de grenzen te verleggen.  

Vijf events in vijf verschillende landen 

Het schema van dit jaar omvat vijf stops in vijf verschillende landen, met twee finales en een two-run-format in Fieberbrunn, waar de topscore van de rijders meetelt voor hun resultaat. Om de druk nog meer op te voeren en om degenen met stalen zenuwen en benen te belonen, liggen er opnieuw 12.500 punten voor de eerste plaats (in plaats van 10.000) voor het oprapen in de FWT-finale-evenementen. Wie kan Verbier’s Bec des Rosses en Fieberbrunn’s Wildseeloder temmen en zo kans maken om tot kampioen gekroond te worden? De tijd zal het leren. Laten we tot die tijd eens kijken naar de locaties van wereldklasse die worden aangeboden voor FWT23: 

 1. Kicking Horse Golden BC, Canada: 13 – 18 januari 2023
  Bekend om zijn champagnepoeder en lange, steile afdalingen, is het geen wonder dat Kicking Horse riders van over de hele wereld aantrekt. De beste ter wereld zullen alle zenuwen in het begin van het seizoen van zich af moeten schudden en vanaf de eerste bocht op scherp moeten staan, aangezien deze bergen klassiek freeride-terrein voorschotelen dat meedogenloos is voor hen die onvoorbereid zijn.
 2. Baqueira Beret, Spanje: 28 januari – 2 februari 2023
  Na het verlaten van de schilderachtige Rocky Mountains, gaat de Tour over de oceaan naar de Europese etappe. Baqueira Beret zal opnieuw gastheer zijn, na het succes van het openingsevenement van vorig jaar op deze epische locatie. Consistente sneeuwval en gevarieerd terrein maken dit resort van wereldklasse tot een ideale test voor freeride-fanaten.
 3. Ordino Arcalís, Andorra: 4 – 9 februari 2023
  De derde stop van FWT23 gaat naar Ordino Arcalís, waar atleten nog een laatste kans krijgen om de punten te verzamelen voor de cut. Deze locatie is een vaste waarde op tournee geworden, en niet zonder reden, met speels terrein dat mogelijkheden biedt voor creatieve freeride-lijnen. Na de wedstrijd in Ordino Arcalís vindt de cut plaats. Atleten kunnen zich kwalificeren met behulp van resultaten van twee van de eerste drie evenementen.
 4. Fieberbrunn, Oostenrijk: 11 – 17 maart 2023
  Het eerste finale-evenement gaat naar Fieberbrunn, waar atleten moeten navigeren door de glorieuze – maar intimiderende – Wildseeloder. Deze berg is een echte test voor zelfs de meest doorgewinterde pro, en atleten zullen zeker alles op het spel zetten om ervoor te zorgen dat ze de beste kans maken op de kroon.
 5. Xtreme Verbier Zwitserland: 25 maart – 2 april 2023
  De Grande Finale keert terug naar de onbetwiste thuisbasis van freeride, de Bec des Rosses in Verbier, Zwitserland. Onberijdbaar voor de meeste gewone stervelingen, atleten temmen dit beest niet alleen jaar na jaar, maar veranderen deze ook in hun eigen speeltuin, waarbij ze consequent nieuwe lijnvariaties combineren met levensgevaarlijke stunts.