Ontdek het belang van goed onderhouden ski’s voor een vlekkeloze afdaling. Marko van der Zande van Skicentrum Heemskerk onthult het geheim van een optimale ski-ervaring in een exclusief drieluik. De sleutel? Perfect onderhouden ski’s. Zelfs onervaren skiërs ervaren vaak moeite als hun ski’s niet goed zijn voorbereid, waardoor het lijkt alsof ze op een ’trambaan’ glijden.

De onderschatte waarde van een goed getunede ski wordt benadrukt: meer grip, moeiteloos wisselen tussen slippen en sturen en de controle behouden, zelfs voor beginners. Skicentrum Heemskerk biedt een uitgebreide service die verder gaat dan standaard onderhoud. Het radiaal tunen, een unieke aanpak, zorgt voor een gelijkmatige grip en soepele overgangen tussen bewegingen.

De onderhoudsmachine in dit centrum is indrukwekkend. Door een grondige scan bepaalt het de ideale drukcurve voor elke ski, gevolgd door een zorgvuldig slijpproces en structuuraanpassingen voor optimale prestaties op diverse terreinen.

Het verschil tussen onderhoud en tunen wordt belicht: standaard onderhoud omvat vaak slechts oppervlakkige behandelingen, terwijl tuning een diepgaande aanpak is die zelfs reparaties en complexe slijptechnieken omvat.

Het volgende deel van deze serie belooft in te gaan op de structuur van ski’s en hoe je zelf kunt voelen of je ski’s toe zijn aan een onderhoudsbeurt. Ontdek hoe een goed onderhouden ski niet alleen grip en controle biedt op de pistes, maar ook zorgt voor een langer en plezieriger glijplezier.