Maarten’s opmerkelijke reis in de wereld van het skiën begon op jonge leeftijd tijdens wintersportvakanties met zijn ouders. Zijn liefde voor snelheid en skiën groeide snel, en op 10-jarige leeftijd ontdekte hij het wedstrijdteam van de Wolfskamer, waar zijn vastberadenheid en talent niet onopgemerkt bleven. Deze eerste stappen vormden de basis voor een opmerkelijke carrière vol uitdagingen en triomfen.

Zijn onconventionele aanpak bleek kenmerkend voor Maarten’s karakter. Toen hij besefte dat echte bergen ontbraken in Nederland, ging hij op zoek naar oplossingen. Een oude aanhanger werd omgetoverd tot een trainingsmachine, waarmee hij, samen met een vriend, het gevoel van snelheid en balans kon trainen. Deze gedrevenheid en vindingrijkheid vielen op bij trainer Stephan Witvliet, wat leidde tot zijn toetreding tot het wedstrijdteam.

Maarten’s zoektocht naar verbetering leidde hem naar Ramsau, waar hij zich aansloot bij de familie Van Luyk om zijn trainingen voort te zetten. Zijn vastberadenheid om meer tijd in de bergen door te brengen en zijn bereidheid om verder te zoeken, illustreren zijn vastberadenheid om zijn doelen na te streven.

Een cruciaal moment in zijn carrière was de samenwerking met trainer Paul en team Global Racing. Hier ontstond een dialoog over hoe Maarten een betere racer kon worden, en dit leidde tot financiële steun van de bond na het aantonen van indrukwekkende resultaten. De overgang van de Wolfskamer naar het Duitse nationale team en uiteindelijk naar een meer individuele aanpak met Global Racing weerspiegelt Maarten’s vasthoudendheid om zijn eigen pad te volgen, zelfs in het gezicht van gestandaardiseerde programma’s.

Een niet te missen aspect van Maarten’s verhaal is zijn positieve mindset en zijn vermogen om vragen te stellen. Hij blijft creatief en oplossingsgericht denken, waarbij hij altijd op zoek is naar manieren om zichzelf te verbeteren. De druk die hij voelt, is de druk die hij zichzelf oplegt, en hij benadrukt het belang van genieten van het proces.

Buiten de slalompalen erkent Maarten het belang van gevarieerde training op verschillende disciplines, van Freeride tot Ski cross. Zijn ervaring illustreert dat deze variatie niet alleen bijdraagt aan het plezier van het skiën, maar ook aan het verbeteren van vaardigheden en prestaties op de piste.

Nu, na zijn succesvolle ski-carrière, staat Maarten voor een nieuwe uitdaging. Hij reflecteert op zijn leerervaringen in de topsport en zoekt naar mogelijkheden om zijn vaardigheden als leidinggevende in te zetten. Zijn positieve kijk, bereidheid om vragen te stellen en creatieve denkwijze zijn eigenschappen die hij graag wil integreren in het bedrijfsleven, waarmee hij de volgende fase van zijn leven met dezelfde vastberadenheid en nieuwsgierigheid benadert.

Het volledige verhaal lees in je in de nieuwe editie #2401

Klik op bovenstaande link en profiteer van de actie!