In oktober is in München de European Outdoor Film Tour van start gegaan, het grootste outdoor filmfestival in Europa. Onder de films bevindt zich SHIFTING, gemaakt door Protest Sportswear en tot leven gebracht door teamrider Camille Armand. SHIFTING laat zien hoe de 30-jarige het freeride-circuit achter zich laat en vervolgens weer opduikt als wildcard in de Lyngen Alpen in Noorwegen.

“Ik ben meer dan enthousiast dat ‘SHIFTING’ in première gaat bij EOFT”, zegt Camille Armand. “Deze film legt een bijzonder hoofdstuk in mijn reis vast, en het is een eer om dit te delen met de outdoor avonturengemeenschap. EOFT is het perfecte platform om in contact te komen met mede-avonturiers en hen te inspireren om hun eigen dromen na te jagen.”

Camille Armand staat bekend om zijn indrukwekkende snowboardkunsten, waarbij hij zowel kracht als elegantie combineert. Hij werd echt bekend toen hij in 2022 tweede werd in de Freeride World Tour, waar hij concurreerde met de beste snowboarders op de mooiste locaties over de hele wereld. De film ‘SHIFTING’ geeft je een kijkje in het leven van Camille. In de film zie je hoe deze 30-jarige snowboardsensatie een pauze neemt van professionele competities en vervolgens iedereen verrast door terug te keren met een wildcard in de adembenemende Lyngen Alpen in Noorwegen. SHIFTING, geregisseerd door Antoine Frioux, is een visueel spektakel die Camille’s uitzonderlijke talent in het bedwingen van besneeuwde hellingen laat zien.

Over de European Outdoor Film Tour
De European Outdoor Film Tour (EOFT) is het grootste outdoor filmfestival in Europa en boeit sinds 2001 het publiek met de meest opvallende outdoor- en avonturenfilms van het jaar. Het festival reist elke herfst en winter door tal van Europese landen en biedt een programma van twee uur dat kijkers meeneemt langs gedurfde protagonisten die grenzen verleggen tijdens bergbeklimmen, klimmen, mountainbiken, kajakken, paragliden, skiën, snowboarden en meer.

Meer hierover lees je in de huidige editie #2401